banneerelke

Advies

Blognaam
15 maart 2018

 
De Top 5 'Gezonde' Dikmakers:
 

Volkoren brood
Het is waar dat volkoren gezonder is dan wit brood. Maar niet echt gezond. Het is eigenlijk zoiets als zeggen dat gefilterde sigaretten gezond zijn, omdat ze iets minder schadelijk zijn dan ongefilterde sigaretten. Dat klopt dus niet! Studies tonen aan dat de gluten kunnen zorgen voor een slechtere spijsvertering, een opgeblazen gevoel en vermoeidheid. Zelfs met een vitamine D tekort tot gevolg!

Aardappelen
De koolhydraten van aardappelen hebben een hoge glykemische index. Naast het feit dat koolhydraten sowieso al dikmakers zijn zetten deze ook nog het 'groeihormoon' in ons lichaam aan het werk. Een dikkere buik tot gevolg. Daarnaast wordt de kans op diabetes ook sterk verhoogd.

(Dieet) Yoghurt
Het lijkt heel gezond - kant en klare yoghurt met fruit en een groot 0% vet logo erop. Maar de bekende merken kunnen tot wel 5 suikerklontjes per potje bevatten. Hoe groter het 0% vet logo op de verpakking, hoe beter je moet opletten op verborgen kunstmatig toegevoegde suikers. En we weten allemaal dat suiker de neiging heeft om zich op te hopen rond de maagstreek.

Fruitsappen
De vruchtensappen in de supermarkt zijn niet altijd wat ze lijken. Zij bevatten vaak bijna geen echt fruit, en zijn meestal weinig meer dan water, kunstmatige smaakstoffen en suiker. Ook vers vruchtensap kan je dik maken. De vezels en een groot deel van de vitamines verdwijnen en alleen het suiker blijft over. Sinaasappelsap, bijvoorbeeld, bevat evenveel suiker als Coca Cola.

"Gezonde" Ontbijtgranen
De meeste sterk bewerkte ontbijtgranen zijn niet gezond. In feite, ze behoren tot het slechtste voedsel dat je kunt eten. Ze zijn vaak beladen met suiker, geraffineerde koolhydraten en synthetische vitamine, dat lijkt heel gezond. Maar je niet misleiden door de etiketten ... vetarm, vetvrij, volkoren, enz. Kijk maar op de ingrediëntenlijst van deze granen, zijn ze meestal overladen met suiker.